dalton-sterrenschool-de-vliegenier
nieuwsbrief dalton sterrenschool De Vliegenier | juni 2022

Vakantieplanner

Sinds dit jaar maken we voor de planning van de vakanties gebruik van de digitale vakantieplanner. Het loopt nog niet helemaal zoals we zouden willen, maar daarover hebben we regelmatig contact met de ontwikkelaars. De planning stond al open voor het hele jaar, maar we willen u vragen om uw planning voor de rest van het jaar uiterlijk 31 januari af te ronden. Mocht de planning door Corona anders worden dan gepland, dan kunnen we in overleg nog wat aanpassen.

De Vrienden van De Vliegenier

Beste lezers,
We hebben inmiddels het merendeel van de opbrengst van de sponsorloop mogen ontvangen. Hartelijk dank daarvoor. We hebben met Ernst Maatman gesproken over de activiteiten voor de kinderen. Het docententeam kijkt per klas welke vaste uitstapjes en in welke vorm passen binnen het onderwijsprogramma en de huidige situatie. Dit zullen wij als vrienden van de vliegenier financieel ondersteunen. Mocht het voor dit jaar niet lukken gezien de Corona-maatregelen om uitstapjes mogelijk te maken, dan zijn we inmiddels bezig met alternatieve plannen maken om op andere manieren de leerlingen te ondersteunen met de opbrengsten. Alle ideeën zijn welkom.
Verder hebben wij twee e-mails ontvangen van ouders die ideeën hebben over activiteiten voor leerlingen/school. Dank voor de betrokkenheid. We hebben dit doorgegeven aan het docententeam om te kijken hoe het past binnen het onderwijsprogramma.

Verder nieuws is dat Arnoud Heins ons als Vrienden van de Vliegenier komt versterken. Arnoud is vader van Twan (gr7), Nienke …

Meer lezen

Bericht vanuit de onderbouw

De eerste twee weken thuisonderwijs en opvang op school zijn alweer bijna voorbij. Helaas blijven de scholen nog gesloten. Samen proberen we er een gezellige tijd van te maken. Vanaf volgende week zullen we twee Google Meet momenten inplannen om even contact te hebben met de kinderen. Deze tijden krijgt u nog te horen via de mail van uw eigen leerkracht. We willen nogmaals benadrukken. Niks moet, het mag! Heeft u vragen, mail ons dan.
Bericht vanuit de onderbouw

Thuiswerken groep 3

Dat is even wennen. Thuisonderwijs! Gelukkig weten de meeste kinderen van groep 3 wel goed hoe ze zelfstandig aan het werk moeten gaan. Elke dag even een momentje online, gewoon om elkaar te zien, wat te vragen of te vertellen of een oefening samen te doen.
Op maandag na de vakantie hebben we gesproken over de Feestdagen. De opa’s en oma’s zijn bij velen op bezoek geweest en er is flink gesport en buiten gespeeld. De mooiste creaties van LEGO zijn online voorbij gekomen. Leuk om te zien en horen dat iedereen zich goed heeft vermaakt!

Letterfeest
Ondertussen zijn we begonnen met Kern 6 van Veilig Leren Lezen. In deze kern worden de laatste letters en klanken aangeleerd. Dat betekent dat de leerlingen na het afronden van deze weken alle letters kennen. Reden voor een echt “Letterfeest”. Als we allemaal weer op school zijn, gaan we hier een middag voor …

Meer lezen
Thuiswerken groep 3

Thuiswerken groep 4

Voor de kerstvakantie kregen we op maandag te horen dat de scholen weer dicht gingen. Dat was wel even schrikken, dat hadden we niet verwacht. De volgende dag alle boeken en schriften mee naar huis. En dan thuis aan het werk. De afgelopen week hebben de kinderen heel hard gewerkt. Spelling, rekenen, taal en estafette; wat werken jullie goed! Tijdens Google Meet kunnen we elke dag gelukkig nog even gezellig zwaaien naar elkaar en kletsen met elkaar. Soms legt juf iets uit of doen we een dictee samen. Wat doen jullie het goed groep 4! En niet te vergeten ook jullie ouders!
Thuiswerken groep 4

Thuiswerken groep 5!

Voor de kerstvakantie kregen we te horen dat de scholen weer dicht gingen. Dit was voor de juf en de kinderen een verdrietig moment. Toch wil ik even zeggen dat ik trots op jullie ben, want ook bij jullie ging gelijk de knop om en zeiden we tegen elkaar: ‘We gaan dit met elkaar doen en we kunnen dit!’ De afgelopen weken hebben de kinderen heel hard gewerkt. Spelling, rekenen, taal en estafette staan elke dag op de planning. En zoals afgesproken: We kunnen het! Tijdens google meet hebben we vooral even een gezellig momentje met elkaar, wordt er extra geoefend of wordt de les even herhaald. Kahoot, bewegend leren met de tafels, werken op het wisbordje en af en toe een quiz. Ga zo door groep 5! En niet te vergeten, complimenten aan de ouders!

Thuiswerken groep 6a

2021 is vreemd gestart. Tweede lockdown en meteen 4 januari zaten we achter ons scherm. Wat heeft de groep dit snel en goed opgepakt, meteen van moment 1. Net als ouders, die weer thuis juf en meester moesten gaan spelen. Inmiddels gaan we week 3 in en is iedereen redelijk weer in een flow gekomen die werkt thuis of op school. Er zullen vast ups en downs zijn, maar als leerkracht heb ik die ook. Ik zit liever met iedereen in de klas, lekker lachen, leren en spelen samen. De afgelopen 2 weken hebben we veel gedaan. Bij rekenen zijn we voornamelijk bezig geweest met cijferend optellen en vermenigvuldigen. Maar ook schatten en grafieken kwamen voor bij. Komende week zullen we dit nog verder uitbreiden. Bij taal hebben we het gehad over oa zinsdelen, wanneer gebruik ik de komma, verleden tijd van onregelmatige en speciale werkwoorden en een hoop extra …

Meer lezen

Thuiswerken in groep 7

Het jaar 2021 begon helaas anders dan we met zijn allen hoopten. Niet meer hard werken in de klas, gezellig kletsen in de pauzes of even een grapje tussen de lessen door, maar weer online de lessen volgen. Vorige week maandag zijn wij met zijn allen goed begonnen en zat iedereen klaar om, om half 9 te beginnen met de eerste online les. De kinderen pasten zich weer snel aan en begonnen vol goede moed aan de thuiswerkperiode. Mijn complimenten aan de kinderen, maar ook zeker aan alle ouders. Ondertussen zijn we anderhalve week verder en heb ik met bijna alle kinderen afgelopen vrijdag even online gekletst over hoe het gaat. Het doet mij goed om te horen en te zien dat het goed gaat met de kinderen. Ik zou het fijn vinden om aankomende vrijdag en volgende week vrijdag nogmaals even kort met alle kinderen online te praten. Het …

Meer lezen

Thuiswerken in groep 8!

Waar we hoopten op een gezellige dag om Kerst in de klas te vieren, kregen we een paar dagen eerder te horen dat we weer thuis moesten werken. Dat was even flink balen. Gelukkig hebben we eerst allemaal genoten van onze Kerstvakantie. Ook al vierden sommige kinderen Kerst en Oud en Nieuw dit jaar met wat minder mensen. Vol goede moed begonnen we vorige week maandag aan onze eerste thuiswerkdag. Het is heel erg knap om te zien hoe goed de kinderen zich weer aanpassen aan een nieuwe situatie (en de ouders natuurlijk ook!) Vanuit huis heeft iedereen gewerkt aan het werk dat op Classroom klaar stond. Op Google Meet zien we elkaar iedere dag en bespreken we de lesstof met elkaar of maken we verschillende taal, reken of spellingsoefeningen, maar we maken ook zeker tijd om met elkaar bij te kletsen. Ook zijn we fanatiek met de Kahoot-quizen. Soms …

Meer lezen

Agenda

27 jun

Studiedag, alle kinderen vrij

5 jul

Afscheidsmusical groep 8

6 jul

Uitzwaaien groep 8

22 aug

Start Schooljaar 2022 – 2023

13 sep

Vergadering MR

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...