dalton-sterrenschool-de-vliegenier
nieuwsbrief dalton sterrenschool De Vliegenier | juni 2022
Weer even een Luchtpost om het een en ander met u te delen. In een hectische week met een Audit voor de hele school is het tijd om met u wat data te delen.
We zijn blij dat we langzaamaan u als ouder weer wat meer de school in zien komen. Dat doet ons goed, want we staan samen voor de ontwikkeling van uw kind. Schroomt u dus niet om de hekken te passeren en het plein op te gaan en de school in te komen. Dat deden ook flink wat bezoekers van de Open Dag die gisteren is geweest. Een flink aantal nieuwe ouders kwamen een kijkje nemen in de school.

Spannend weekje

Het is/was een spannende week voor de school. Net als alle andere Leerplein055 scholen wordt ook bij ons een Audit afgenomen. Een onderwijsspecialist van de PO Raad heeft maandag en woensdag de school doorgelicht. Er zijn gesprekken gevoerd en alle leerkrachten zijn in de klas bezocht. We vinden het fantastisch dat alle lessen voldoende/goed zijn beoordeeld. Ook op alle andere onderzoeksterreinen, die ook door de onderwijsinspectie worden gehanteerd scoren we een mooie voldoende. Een resultaat waar we met de hele school supertrots op zijn!

Meer lezen

Het groene plein

Het is een tijdje stil geweest rondom dit onderwerp. Ik heb diverse malen navraag gedaan bij de Gemeente over het groene schoolplein. Ook in de MR is het meerdere malen onderwerp van bespreking geweest. Na een laatste mailtje in maart kregen we uiteindelijk bericht van de gemeente dat er groen licht is om het plein aan te pakken. Samen met De Diamant overleggen we over het definitieve ontwerp en de aanpassingen die nog moeten worden gedaan. De afvoer van het water is nog een groot probleem, evenals de superzware en dure tegels, die de gemeente het liefst wil hergebruiken. Er zal niet morgen gestart worden met de vergroening, maar er is licht aan de horizon. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we natuurlijk op de hoogte.

Meer lezen

Activiteiten in de komende periode

Het is door allerlei redenen een tijdje zeer rustig geweest met activiteiten, maar gelukkig kunnen we weer wat ondernemen. In de komende periode staan verschillende leuke activiteiten op de planning. We beginnen op 14 april met de Paas-lenteactiviteit. De Ouderraad heeft een gevarieerd programma in elkaar gezet met o.a. een klein ontbijtje, een vossenjacht (er hebben zich heel veel "vossen" aangemeld.) en natuurlijk het alom bekende eitjetik-tik met een grootse finale in de middag op het plein.
Een week later houden we de Koningsspelen op 22 april. In het verleden gebeurde dat met alle scholen uit Het Kristal samen, nu doen we het nog een jaartje apart van elkaar. Ook bij deze spelen vragen we uw medewerking. Binnenkort hoort u hierover meer nieuws.
De schoolfotograaf komt op dinsdag 24 mei foto's maken van de kinderen en de klassen. We hadden dit gepland in de periode in januari, omdat dan alle …

Meer lezen

De educatieve uitstapjes

Aan het begin van dit schooljaar zijn alle kinderen op schoolreisje geweest. Dat werd aangeboden door de Vrienden van De Vliegenier. In de herfst hebben deze Vrienden de jaarlijkse lopathon georganiseerd en van die opbrengst zijn nu diverse educatieve uitjes gepland.
Vandaag is groep 5 naar het Muiderslot om te ervaren hoe het is om te wonen op een kasteel en hoe de ridders leefden. Aansluitend bij het thema van de lessen die groep 6 in de wereldoriëntatie methode hebben gevolgd, bezoeken zij op 20 mei het Watermuseum in Arnhem.
De groepen 7 en 8 plannen een bezoek aan het Anne Frankhuis in Amsterdam. Het is daar erg druk, dus de exacte data zijn voor groep 7 nog niet bekend. Groep 8 gaat op 22 juni.
De groepen 3 en 4 bezoeken op 17 juni Paleis Het Loo.
De groepen 1-2 denken aan een museumbezoek naar aanleiding van een …

Meer lezen

Agenda

27 jun

Studiedag, alle kinderen vrij

5 jul

Afscheidsmusical groep 8

6 jul

Uitzwaaien groep 8

22 aug

Start Schooljaar 2022 – 2023

13 sep

Vergadering MR

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...