dalton-sterrenschool-de-vliegenier
nieuwsbrief dalton sterrenschool De Vliegenier | juni 2022
In deze eerste Luchtpost van het nieuwe schooljaar stellen vier nieuwe medewerkers zich aan u voor. We zijn heel blij weer met een volledig, enthousiast team te kunnen starten in dit nieuwe schooljaar.
Dit schooljaar willen we goed en ook gezond beginnen, vandaar ook onze deelname aan het waterproject van de Gemeente Apeldoorn. U leest er alles over in deze nieuwsbrief. Ook een berichtje namens de OR en De Vrienden van De Vliegenier over een verrassing voor de kinderen.
Tenslotte een noodoproep voor hulp bij het overblijven.

Ook vanaf deze kant een heel goed schooljaar toegewenst.

Juf Dewy stelt zich voor

Hallo! Mijn naam is Dewy Klein Middelink. Sommigen kennen mij wellicht nog van anderhalf jaar geleden want toen werkte ik hier ook op school. Nu ben ik terug en sta ik op woensdag voor groep 1/2b en donderdag en vrijdag vind je mij bij groep 7b. Dingen die ik leuk vind om te doen zijn bordspelletjes, samen met m'n zoontje fietsen op de bakfiets en volleyballen.

Meer lezen

Meester Robert stelt zich voor

Mijn naam is Robert Kwakkel, ik ben 25 jaar oud en kom uit Kampen. Tegen het einde van vorig schooljaar heb ik een aantal maanden ingevallen op Dalton Sterrenschool De Vliegenier als onderwijsassistent. Dit jaar ben ik onder contract gekomen bij leerplein055 om het team van de Vliegenier te versterken. Ik zal voornamelijk werkzaam zijn bij de groepen 3/4/5. Verder heb ik heel veel zin om dit jaar aan het werk te gaan met de kinderen en alle fijne collega’s.

Meer lezen

Juf Jamie stelt zich voor

Hallo, Bij deze stel ik mij even aan jullie voor. Mijn naam is Jamie van Dijk. Ik ben 22 jaar en woon in Apeldoorn. In mijn vrije tijd volleybal ik graag en hou ik van gezelligheid en mensen om me heen. In 2020 ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Deventer. Vervolgens ben ik een jaar gaan invallen op verschillende scholen. Kleuters lesgeven is mijn passie, dus ik ben blij dat ik dit schooljaar les zal gaan geven in groep 1/2A. Ik kijk er naar uit om te beginnen op De Vliegenier! Met vriendelijke groet, Jamie van Dijk

Meer lezen

Juf Linda stelt zich voor

Even voorstellen! Ik ben Linda Pater, 39 jaar en woon in Apeldoorn. Sinds dit jaar ben ik leerkracht van groep 5 op de Vliegenier. Ik heb hiervoor 10 jaar op OBS de Bongerd in de Maten gewerkt, daarvoor een aantal jaar op Sterrenschool Apeldoorn en veel ingevallen op verschillende scholen. Ik heb veel ervaring in de bovenbouw (vanaf groep 5) en heb ook weer veel zin om die ervaring in te zetten op deze school. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn partner en 4 kinderen en sinds kort ook met onze golden retriever pup erbij. Ik zit op volleybal en hou van mountainbiken en sporten met vriendinnen. Verder speel ik graag spelletjes en gezelligheid.

Meer lezen

We gaan op stap

Het afgelopen jaar was een vreemd jaar. Veel activiteiten die het schoolleven juist zo leuk maken, konden niet doorgaan. Geen schoolreisje, geen Koningsspelen, geen sportactiviteiten. Ook vanuit de ouders hebben we deze geluiden gehoord. Gelukkig kon de meester- en juffendag wel doorgang vinden. Vorig jaar hebben De Vrienden van De Vliegenier nog wel de jaarlijkse lopathon georganiseerd, maar van de educatieve uitjes is helaas geen sprake geweest. De Vrienden hebben nu in overleg met de OR het idee geopperd om met de hele school een gezellig dagje uit te gaan; zeg maar een schoolreisje aan het begin van het jaar. De kosten worden volledig gedragen door de Vrienden van De Vliegenier en de Ouderraad. Het uitstapje vindt plaats op dinsdag 21 september. Er zijn bestemming gezocht passend bij de leeftijdsgroep. Hierover wordt u nog ingelicht.

Meer lezen

De Vliegenier doet mee aan "Apeldoorn drinkt water"

Kinderen vinden water lekker. Maar een fris zoet drankje is ook verleidelijk. We willen als school laten zien dat we staan voor gezondheid! Daarom start De Vliegenier vanaf vrijdag 10 september met Apeldoorn DrinktWater! Maak water drinken het leukste wat er is! Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk. Maar kinderen krijgen door deze zoete drankjes gemiddeld ruim 6 kilo suiker per jaar binnen. Dit veranderen zou enorm bijdragen aan een gezondere leefstijl. Apeldoorn DrinktWater! stimuleert het drinken van water op school in plaats van andere zoete verleidingen. Samen maken we water drinken leuk. Waarom water? Basisschoolkinderen hebben elke dag zo’n liter vocht nodig. Wist u dat het belangrijk is dat kinderen ook tijdens schooltijd voldoende drinken? Ze kunnen zich namelijk beter concentreren wanneer zij genoeg drinken. Fijn voor de kinderen én goed voor de schoolprestaties. Zo uit de kraan! Water is de goedkoopste dorstlesser, die ook nog …

Meer lezen

Nieuw spelmateriaal via de actie Doekoe

Gisteren hebben we bij de CO-OP de spelmaterialen opgehaald die we mochten bestellen met de gespaarde Doe-koe munten. We willen u hartelijk danken voor het sparen. Voor de kinderen is er weer lekker spel materiaal.

Meer lezen

Wie komt ons helpen bij het overblijven

De groep ouders die helpt bij het overblijven van de groepen 1-2 wordt steeds kleiner. Om de leerkrachten even een verplichte pauze te gunnen is het tot nu toe altijd gelukt om het eten en drinken van de kleuters te laten begeleiden door ouders. Echter........ veel ouders zijn gestopt! Ook de moeder die altijd de roosters bijhield en de administratie verzorgde stopt ermee! We zitten dus echt met de handen in het haar. Wie komt ons helpen.......... Er is een kleine vrijwilligers vergoeding beschikbaar. Heeft u belangstelling, graag even melden bij meester Ernst.

Meer lezen

Agenda

27 jun

Studiedag, alle kinderen vrij

5 jul

Afscheidsmusical groep 8

6 jul

Uitzwaaien groep 8

22 aug

Start Schooljaar 2022 – 2023

13 sep

Vergadering MR

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...