nieuwsbrief Sterrenschool de Vliegenier 10 maart 2017

Algemeen nieuws

Werkweek 9, 2017

In deze week kan het creatieve circuit niet doorgaan zoals anders, omdat de meeste kinderen vakantie hebben genomen. Dus afgelopen dinsdag gingen we met z'n allen creatief aan de slag. Eerst zochten we alles op over de kunstenaars Henri Matisse en Pablo Picasso. Vooral over hun stijl en schilderijen. Daarna deden we een inspiratierondje langs alle materialen die voor ons eigen kunstwerk beschikbaar waren. Vervolgens maakte ieder voor zich een schets en konden we aan het werk. Als een echte kunstenaar gingen de leerlingen enthousiast aan het werk.

Ondanks dat we allemaal niet bij elkaar in de klas zaten waren we al snel aan elkaar gewend! We hebben erg gezellig met elkaar gespeeld en gewerkt. Het voorleesboek over Matisse stond centraal. Dankzij de leergierige, enthousiaste en gemotiveerde groep kinderen hebben we veel van en met elkaar geleerd over onder andere vormen, kleuren, lettergrepen, uitbeelden en kunst

Kijk voor meer foto's op https://www.obsdevliegenier.nl/foto/werkweek-9/

NL Doet

Vandaag hebben alle kinderen meegedaan in het Kristal met NL Doet. Er waren allerlei culturele activiteiten te doen zoals Supertroep: Maak van afval een prachtig kunstwerk, Djembeh: Beleef het ritme van Afrika, Spelen in een popband: In een uur tijd ervaar je hoe het is om in een popband te spelen en nog veel meer…

Kijk voor meer foto's op  https://www.obsdevliegenier.nl/foto/nl-doet-2017/

Schaken

Hieronder de flyer van het jaarlijkse wijkschaaktoernooi in het Bolwerk

De gemeenteraad vraagt uw mening

De Apeldoornse gemeenteraad is op zoek naar ervaringsverhalen over Passend Onderwijs. De raad wil graag ervaringen van ouders, leerlingen en leerkrachten horen over dit onderwerp. Apeldoorners die hun ervaringen met de gemeenteraad willen delen, kunnen deze tot en met 14 april mailen naar passend.onderwijs@apeldoorn.nl. De raad behandelt deze informatie uiteraard vertrouwelijk.

Nieuws uit het Kristal

San Shine sieraden workshop
SanShine organiseert op 17 maart een workshop armbandjes maken. Locatie; De vergaderruimte van het Kristal. Van 14.00 tot 16.30 uur. Kosten zijn 5 euro per persoon. De workshop is voor alle leeftijden, van beginners tot gevorderden. Inschrijven kan door een mail te sturen naar: sandra@sanshine.eu

Fit4Life Workshop
"Vaak weten we wel wat de belangrijkste onderdelen zijn van een gezonde levensstijl, maar toch blijkt er vaak iets te missen......"
Op donderdagavond 16 maart wordt er een workshop gegeven voor o.a. Ouders en Kinderen.
Geert de Vries is al jaren welzijnsexpert en chiropractor in de regio Apeldoorn en licht deze avond toe wat een belangrijke "Missing Link" is in het verkrijgen van een goede gezondheid voor jou en je gezin.

Nationale pannenkoeken dag 24 maart
Op vrijdag 24 maart toveren we het hart van het Kristal om tot een echt buurtrestaurant. Ouders en leerlingen van de Zonnehoek bakken heerlijke pannenkoeken en leerlingen van het Kroonpad zorgen voor de bediening. Kristal kinderactiviteiten is er ook met hun mooie mobiele keuken.

Wat is er nu gezelliger dan samen pannenkoeken eten? Daarom willen wij u van harte uitnodigen om allemaal mee te komen eten! U bent van harte welkom op 24 maart om 12.00 uur. Omdat we heel graag willen weten hoeveel pannenkoeken we moeten bakken is het fijn als u zich opgeeft. De pannenkoeken dag is gratis. Opgeven kan bij info@kristalsamenleven.nl of bij de receptie van het kristal.

Mama en kind markt 1 april in het Bolwerk
Op 1 april is er een mama en kind markt in het Bolwerk. Ravelijn 55, Apeldoorn.  Deze markt staat vol met mooie life style spullen, tweedehandskleding en fashion. De markt is van 12.00 tot 17.00 uur. In oktober komen ze ook naar het Kristal toe! Hou dus de website goed in de gaten.

Onderbouw nieuws

Nieuw thema

De komende zes weken gaat basisgroep 1 bezig met het thema “Lente”. Met de kinderen werken, lezen, praten, zingen en spelen we over allerlei dingen die met dit thema te maken hebben.
De themahoek wordt ingericht als een bloemenwinkel. In de klassen worden thematafels ingericht rond het thema lente. Voor de inrichting van de thematafel mogen de kinderen allerlei spullen en boekjes meenemen. Graag voorzien van naam.

Zou u uw kind een glazen potje mee willen geven voorzien van naam, zodat we hierin bolletjes kunnen planten. Tevens zijn we opzoek naar eierdozen om mee te bouwen in de bouwhoeken

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Dalton sterrenschool De Vliegenier is onderdeel van Leerplein055