Update groep 7

woensdag 13 februari 2019

De afgelopen weken is er in de groep druk getoetst. Dat is gelukkig nu allemaal afgerond.
Op maandag 28 januari zijn we samen met groep 5 en 6 naar  voorstelling ‘Boomhut met 13 verdiepingen in Orpheus geweest. Veel kinderen kenden het boek al, maar tijdens de voorstelling liep het toch net allemaal even wat anders. De leerlingen hebben genoten! Ouders, nog bedankt voor het meerijden, zo op het laatste moment!!
Met rekenen hebben we het veel over de procenten in combinatie met breuken en kommagetallen. Ook inhoud berekenen en cijferend delen & vermenigvuldigen zijn op dit moment veel gehoorde kreten tijdens de rekenles. En om de rekenles eens even om een andere manier vorm te geven, hebben we in circuit-vorm verschillende spelletjes/opdrachten uitgevoerd. Na deze les veel enthousiaste reacties van de leerlingen.
Tijdens het thema zijn we de geschiedenis ingedoken naar ‘wereldsterren’ en wat maakt  het dat deze personen zo bekend zijn. Nadat we eerst een aantal personen (Anne Frank, Dzjengis Kan en anderen) gezamenlijk hebben leren kennen, zijn de leerlingen nu in de klas bezig met een eigen onderzoek naar een wereldster. Dat wordt gepresenteerd naar eigen keus. De één is bezig met een muurkrant, de ander maakt een PowerPoint en zijn er een aantal leerlingen een boekje aan het schrijven. Wat een betrokkenheid! In de gang bij onze klas presenteren wij onze eindresultaten!