Doe-dagen op de VO

maandag 12 november 2018

De maand november staat in groep 8 altijd in het teken van de doe-dagen op middelbare scholen. Kinderen krijgen dan lessen op het VO op woensdagmiddag. De doe-dagen zijn bedoeld om kinderen een zo goed mogelijke keuze te laten maken voor het vervolgonderwijs.
Hieronder volgen enkele verhalen van leerlingen uit groep 8.

Walterbosch
We zaten allemaal in een gezellige aula. Ik was de eerste en het was kwart voor een dus ik moest een halfuur wachten. Toen het eindelijk begon wist ik niet meer waarvoor ik me had ingeschreven dus ik ging naar een docent. Hij was heel aardig want hij vroeg: ’Waar wil je heen?’  en ik zei ‘Technasium.’ Nou ga maar gauw ze zijn al vertrokken! En ik ging er heen. We kregen instructie om een slangen grijper te maken of zoiets. Maar al gauw was hij af maar de slang was te klein voor onze grijper. De grijper zorgde dat de slang in de buis vast zat. Ze hadden nog een buis die precies goed was. Het werkte wel maar het moest op de kleine slang. Dus een ander groepje had gewonnen. Toen was het klaar.
Mads

Mheenpark
Hoi! Wij zijn Ninthe en Lynn, we zijn 7 november bij het Mheenpark geweest.
We werden verdeeld in 3 groepen: Delta, sport+ en Explore.
Wij zijn bij Delta geweest.
Delta is dat je meer samen werkt en dat je je huiswerk al op school hebt gedaan.
Je werd bij Delta in 2 groepen verdeeld. In het 1e lokaal waar we waren moesten we een familieschild maken of een tegel met een spreuk die bij jou past. In het 2e lokaal deden we experimentjes met vuur. Dat was onze dag, we vonden het superleuk. We gaan er zeker over nadenken om naar het Mheenpark te gaan!

De Heemgaard
Hoi allemaal! Ik ben Kyra en ik ben woensdag 7 november naar de doe-dag van de Heemgaard geweest. Je kon kiezen tussen Latijn en Entreprenasium, en ik heb gekozen voor het Entreprenasium. Entreprenasium is een vak waarbij je helemaal vrij bent om zelf dingen te doen, bijvoorbeeld een bedrijf oprichten.
Eerst hebben we een uitleg gekregen over wat we gingen doen. We moesten een basisschool over 10 jaar maken, waarbij je het I-D-E-A-A-L kon maken voor jezelf. Wij hadden drones rondvliegen en een lopende band langs de muren. Ook hadden we een buitenlokaal en een lokaal op het dak. Geen huiswerk, alleen meesters, Entreprenasium en scheikunde. Daarna deden we een kahoot over het Entreprenasium en kwamen de latinen ( kinderen die Latijn deden).
Een nadeel van de school was dat het één groot trappenhuis leek.

Groetjes, Kyra.