Bezoek Anne Frank museum

maandag 26 juni 2017

Hallo dagboek,

Vandaag zijn wij naar het Anne Frank museum geweest. Het was erg interessant, we gingen eerst fietsend naar het Apeldoorn centraal station om daarna met de trein naar Amsterdam centraal te gaan. In de trein zaten we in de stilte coupé dus je snapt wel dat het heel saai was maar ook wel lekker rustig. Toen we uiteindelijk aankwamen en het station uit liepen zagen we Amsterdam en we dachten………het is hier wel erg vol. Na lang lopen kwamen we aan om vervolgens te wachten en te eten. Na lang wachten en niet zo veel eten mochten we naar binnen, ten minste dat dachten we maar toen moesten we wachten voor een van de deuren. Toen we binnen waren gingen we eerst een kamer binnen met een mevrouw die ons nog wat over de 2e oorlog vertelde, het meeste wisten we al maar er waren ook nog een paar dingen die we nog niet wisten. We maakten ook nog een soort van puzzel en we hoorden toen ook dat waar we nu in zaten nog niet het echte huis was en ook nog niet het achterhuis dat kwam pas nadat we langs de boekenkast waren. Toen we het echte huis in zouden gaan kregen we eerst een audioguide die we elke keer als we een kamer in zouden gaan voor een kaartje moesten houden en dan moesten we de audioguide bij ons oor houden, dan zouden we informatie over Anne Frank krijgen. Er was meer informatie dan ik verwacht had Toen we terug kwamen wou de mevrouw nog even weten wat we ervan vonden en toen wachtten we buiten op groep 7. Toen we terug in de trein waren zaten we niet in een stilte coupé, toen moesten we overstappen en hadden we daarna de keuze tussen een normale coupé en een stilte coupé  sommigen kozen voor de normale coupé en sommigen voor de stilte coupé. toen we terug in Apeldoorn waren moesten we nog terug naar school fietsen, dan vonden we niet zo erg. Maar ondanks al het wachten was het toch een leerzame en mooie dag.

Hierbij willen we de vrienden van de vliegenier bedanken voor dit mooie dagje uit.

(Gemaakt door Paco, leerling groep 8)