Steun #PO in actie

donderdag 23 maart 2017

Lieve Ouders,

Wij houden misschien wel net zoveel van jullie kinderen als jullie!
Het is voor ons moeilijk om school te zien als ‘werk’.
Er wordt gesproken over ‘roeping’, want voor het geld hoef je dit werk niet te doen.

EN DAT DOEN WE OOK NIET.

We staan voor de klas voor het beste onderwijs aan alle kinderen. Of dat kind nou Sophie, Ahmed, Malya of Olivier heet, ieder kind van 4 tot 12 jaar heeft in Nederland een professionele leerkracht. Het rare is echter, dat ons werk niet met een fatsoenlijk salaris beloond wordt. In het Voortgezet Onderwijs verdienen onze collega’s honderden euro’s meer dan wij, met hetzelfde opleidingsniveau, HBO.

Ja, wij hebben veel vakantie. Ja, we gaan op schoolreisjes, we krijgen armbandjes en tekeningen, we gaan op kamp en zingen liedjes. Dat is wat jullie zien. Maar wij zitten vaak avonden en weekenden thuis te werken. Voordat we bijvoorbeeld een project starten, denken wij na over een theoretische onderbouwing, over de didactiek, over lesdoelen, over de pedagogiek, zodat Sophie, Ahmed, Malya en Olivier een basis krijgen voor de rest van hun leven.

DAT IS GEEN ‘ROEPING’. DAT IS WERK!

En bij dat werk hoort een eerlijke beloning. Er dreigt een groot tekort aan goede leerkrachten. Door o.a. het lage salaris in combinatie met de hoge werkdruk. Door die werkdruk kent het onderwijs het hoogste percentage uitvallers met burn-out klachten van alle beroepsgroepen.
23.000 leerkrachten hebben zich op Facebook verenigd in POinactie. Als de politiek niet naar ons gaat luisteren, voelen we ons helaas genoodzaakt te gaan staken.

WE VINDEN HET NU AL ERG.

We hopen op jullie begrip en steun! Want als we nu niet iets gaan doen, hebben de Sophies, Ahmeds, Malya’s of Oliviers van de toekomst geen goede juf meer. Laat staan weer eens vaker een meester!

Wilt u ons steunen, want “Samen Staan We Sterk….!”
Kijk voor meer informatie over de actiepunten op de website van POinactie.

Hartelijke groeten van de juf en die enkele meester.

 

 

 

Delen via