nieuwsbrief Sterrenschool de Vliegenier 5 maart 2020

Algemeen nieuws

Welkom bij ons op 

De Vliegenier..!

De maand maart 2020:
-   Mats (09-03-2016)
-   Fabiënne (17-03-2016)

Stand van zaken flexibele schooltijden

We voegen opnieuw een hoofdstuk toe over de gang van zaken m.b.t. de flexibele schooltijden. U heeft kunnen lezen dat de motie Heerma is aangenomen en dat de eis om een kwalificatie "goed" te hebben van de inspectie is komen te vervallen. De minister heeft dit nu verwerkt in de nieuwe voorwaarden. Dat geeft ook voor ons een nieuw perspectief. Volgende week hebben we, de directeur van Sterrenschool Apeldoorn en Ernst, overleg met Leerplein055. We brengen u dan zo snel mogelijk op de hoogte of en hoe we eventueel verder gaan met de flexibele tijden.

Inloopspreekuur schoolverpleegkundige

Heeft u vragen of twijfels over (op)voeding, gezondheid of opgroeien dan bent van u van harte welkom tijdens het inloopspreekuur bij onze schoolverpleegkundige Madelon Splinter. Het eerst volgende spreekuur is maandag 16 maart van half negen tot half tien. 

RecycleKid

Binnenkort organiseert Lisa Swarts (Stagiaire van Accres) een kinderkleding ruilmiddag in Het Kristal voor haar examenopdracht. Klik hier voor de flyer voor meer informatie.

Schoolreisje

De Ouderraad is druk bezig met de planning en organisatie van de schoolreisjes van de verschillende groepen. U hoort daar tzt meer over. Wat voor nu wel belangrijk is, is dat de datum van het schoolreisje is veranderd. Op de geplande datum, 15 mei, was er in verband met het Songfestival geen enkele bus meer beschikbaar. We hebben daarom het schoolreisje verplaatst naar vrijdag 29 mei.

Mocht u uw vrije dagen hierop hebben afgestemd en wilt u dit nog wijzigen, laat u dit dan even weten via Ans Koster?

Onderbouw nieuws 

Informatie kleutergroepen

Tijdens de nationale voorleesdagen stond het boek ‘Moppereend’ centraal. Wat leuk, groep 8 heeft dit boek voorgelezen aan groep 1/2a en de peuters van ‘Doomijn’. Wat hebben de kinderen aandachtig geluisterd.

Vrijdag 13 maart staat NL doet op de planning. Helaas heeft groep 1/2a nog niet genoeg aanmeldingen voor begeleiding. Het zou jammer zijn voor de kinderen, als het niet door kan gaan. Kunt u nog helpen, laat dit dan even weten!

De spelletjesmiddag is een groot succes, daarom willen we dit graag ook in de volgende maanden voortzetten. Hierbij nieuwe data:
donderdag 26 maart
vrijdag 24 april
donderdag 28 mei
vrijdag 26 juni

Zoals jullie misschien wel kunnen zien, ligt er op ons plein veel zand. We hebben eindelijk bezems gekregen! Daarom de vraag of er ouders zijn die af en toe even met elkaar het plein willen aanvegen. Wilt u dit doen? Laat dit dan weten aan de leerkracht.

Ons volgende thema is Lente/Pasen.

Middenbouw nieuws

Nieuws uit groep 3

Wat zijn we hard aan het werk ik groep 3. We lezen elke dag uit onze nieuwe bibliotheekboeken, hebben een leescircuit op de middagen en kunnen steeds zelfstandiger aan het werk. Ook zijn we deze week gestart met het schrijven met een pen. Best lastig hoor, als je de kleine foutjes niet meer kunt uitgummen. En dan zelf sommen in kleine vakjes in een rekenschrift schrijven. Dat vergt uiterste concentratie. Na al dat harde werken is het ook wel een keer fijn om iets voor jezelf te mogen doen; bouwen in de bouwhoek, met lego mooie creaties maken, een reken- of taalspel op de IPAD, lezen in de leeshoek of een mooi kunstwerkje maken. Deze laatsten hangen we op aan de nieuwe kunstmuur in de klas. Zo kan iedereen even van de kunsten genieten. Kortom: er gebeurt nogal wat in onze groep!

Nieuws uit groep 5

De week na de vakantie is bijna voorbij.
Sommige kinderen zijn nu op vakantie of gaan nog..... heerlijk! Ga er van genieten.
Iedereen is weer lekker op gang gekomen en we zijn lekker bezig.

Voor de vakantie hebben de groepen 5 en 6 een gastles gekregen van docenten van Paleis het Loo.
In groep 5 hebben we gekeken naar de vroegere bewoners van het paleis en wat zij daar deden en hoe ze leefden.
Hoe de stoffen in het paleis de rood/roze kleur kregen is bij de meeste kinderen nog wel het meest blijven hangen. Die kleur kregen ze vroeger door ongelooflijk veel luisjes te pletten en die kleurden dan rood/roze.

Deze week hebben we in de groepen gewerkt met geld en met grafieken bij Rekenen.
De staafgrafiek stond centraal en ook rekenen met een komma (bij geld).
We moesten grafieken maken van hoeveel jongens en hoeveel meisjes er in een klas zitten, dus we hebben er een bewegende les van gemaakt.
Ga maar bij de groepen 5 t/m 8 uitzoeken wat de aantallen zijn, zet deze daarna in een grafiek.
Dit ging op een leuke en mooie manier.

Groep 5a is bezig met de voorbereiding voor klas op de planken. Dit gaat met ups en downs. Een groot deel van de verantwoordelijkheid van de voorstelling ligt bij de kinderen.

Dat is soms een dingetje. Toch doen ze het wel maar even, met wat sturing van de leerkracht. Knap!

Groep 5b is met dotpainten bezig. Het woord zegt het al, verven door punten te zetten.
Het was een erg geduldig werkje en voor sommigen is dat best wel moeilijk. Maar desalniettemin hebben we nu een vrolijk raam in lentesferen!
Ook leuk om thuis te doen!

Bovenbouw nieuws

Wonen in een paleis en Het Pronkpale

Nieuws uit groep 6

Wonen in een paleis en Het Pronkpaleis.
De leerlingen van groep 6 hebben een gastles gekregen van een museumdocent van Paleis Het Loo.

Met behulp van allerlei opdrachten moesten de leerlingen een code kraken (escape room) om uit te vinden wie de bouwtekening van de fontein had gestolen.

Het was een leuke, leerzame les en de leerlingen waren enthousiast.

Alle leerlingen hebben een terugkomkaartje ontvangen waarmee zij gratis Het Paleis kunnen bezoeken (onder begeleiding van minimaal één betalende ouder/ verzorger).

Nieuws uit groep 8

Nieuws uit groep 8

We kunnen terugkijken op een erg leuke periode met veel interessante lessen. Zo hebben we tijdens het thema "sporten en voeding" ons hart flink laten kloppen zodat we het verschil konden meten tussen ruststand en na een beweegmoment. Het leek daarom soms wel een sporthal bij ons in de klas. We hebben veel geleerd over ons lichaam en hoe we ervoor moeten zorgen dat we fit blijven.

Een paar weken geleden hebben we onze technische skills laten zien tijdens het programmeren van een computerspel. Een man van GameDesign kwam ons vertellen hoe dit werkt. We mochten in tweetallen op een tablet onze eigen game ontwerpen. Daar komt nog heel wat bij kijken. Niet alleen de omgeving mochten we ontwerpen, maar ook het poppetje dat het spel moest spelen. Het leukst was toen we ons eigen spel mochten spelen en het spel van onze klasgenoten. De ochtend vloog voorbij.

Woensdag 12 februari kwamen we allemaal met een hoed, pet, hoofddoek, haarband of muts op school. Het was namelijk hoofddekseldag. Deze dag hebben we aan het begin van het schooljaar in onze agenda geschreven. Op deze manier kunnen we checken of we onze agenda ook wel echt gebruiken. Binnenkort is er weer een speciale dag. Eens kijken of iedereen dan weer goed in zijn of haar agenda heeft gekeken.

Ook hebben we deelgenomen aan de winterweek bij de gym. De gymzaal was omgetoverd tot het wilde westen. Er stond van alles voor ons klaar, zoals een rodeostier, tipitent en pijl en boogschieten. Het was een supergave gymles.

Afgelopen woensdag hadden we een gastles van het Rode Kruis. Twee dames kwamen ons vertellen over deze hulporganisatie. Aan de hand van spelletjes leerden we waar het Rode Kruis voor staat. We leerden ook wat we moeten doen als we hulp moeten bieden. Door middel van een rollenspel lieten kinderen zien hoe het werkt als je een ambulance belt. Het was een leerzame en leuke ochtend.

De komende periode gaan we ons richten op de musical. We gaan samen met de klas een leuke musical kiezen. Daarna kan de rolverdeling en het oefenen beginnen. Een erg leuk project wat bij groep 8 hoort en waar we erg veel zin in hebben.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Dalton sterrenschool De Vliegenier is onderdeel van Leerplein055