Open dag

Open dag bij alle basisscholen Apeldoorn op 6 oktober!

AANMELDEN VOOR BEZOEK NOODZAKELIJK!

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

Woensdag 6 oktober staan de deuren van bijna alle basisscholen in Apeldoorn en omgeving tussen 9.00 – 12.00 uur open voor kinderen en hun ouders die een nieuwe basisschool zoeken. Aanmelden voor je bezoek deze ochtend is noodzakelijk en kan via basisscholenapeldoorn.nl. Reserveer een tijdslot bij één of meerdere basisscholen die je graag wilt bezoeken en maak kennis met de school, de kinderen en het team. De scholen ontvangen je graag op 6 oktober!

Alvast kennismaken Ook voor uw peuter is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school. Het is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te proeven op een basisschool. Veelal werkt er een kinderopvangorganisatie samen met de school. Wij werken met diverse scholen samen op hun locatie. Op de open dag kunt u meestal ook een kijkje nemen bij de buitenschoolse opvang en in gesprek gaan met de pedagogisch medewerkers.

Voor het aanmelden en voor meer informatie over de scholen ga je naar www.basisscholenapeldoorn.nl

Onze school

De Vliegenier is de tweede Sterrenschool van Apeldoorn. Een Sterrenschool sluit onderwijsinhoudelijk en organisatorisch perfect aan bij de wensen en eisen van de huidige maatschappij. Onderwijs en opvang gaan bij ons hand in hand. We werken vanuit de principes van het Dalton onderwijs, waarbij samenwerking en zelfstandigheid twee belangrijke componenten zijn. Sterrenschool De Vliegenier is voor kinderen van 0 tot 13 jaar en wij vormen een team samen met de pedagogisch medewerkers van De Toermalijn van Doomijn Kinderopvang.

Dalton onderwijs

Wij werken al jaren volgens de uitgangspunten van het Dalton onderwijs. De zelfstandigheid, de gegeven verantwoordelijkheid en het uitgangspunt om met en van elkaar te leren, zien ouders inmiddels in alles terug: in de rust, de overzichtelijkheid en de veilige sfeer, in de manier waarop iedereen met elkaar omgaat, en natuurlijk in het onderwijs. Het Sterrenschoolconcept past hier heel goed bij.

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Kinderen gaan net als anders bezig met de lessen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Ouders worden door kinderen rondgeleid en kunnen voor eventuele vragen altijd bij ons terecht.

Heeft u opvang nodig voor uw andere kinderen die dag? Dan kunt op de onderstaande link klikken voor meer informatie.

Doomijn Kinderopvang

• LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1231
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1103
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1650
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_0381
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1640

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.