Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

Op woensdag 7 oktober staan de deuren van onze school open voor ouders die op zoek zijn naar een basisschool voor hun kind. Deze open dag gaat in aangepaste vorm door zodat we u op een veilige manier de gelegenheid kunnen geven om u te oriënteren op een basisschool voor uw kind.

In de groepen 5 en 6 hebben wij dit schooljaar nog enkele plekken beschikbaar. Voor kinderen geboren in 2025 hebben wij beperkt ruimte.
Neem gerust contact met ons op om uw vragen te stellen over de mogelijkheden voor uw kind(eren).

Aanmelden voor deze dag is daarom noodzakelijk. Dit kunt u doen op www.basisscholenapeldoorn.nl/aanmelden
Ouders die zich hebben aangemeld, ontvangen een dag van tevoren een e-mail met het bekende triage-formulier en het verzoek om bij verkoudheidsklachten het geplande bezoek af te zeggen en een nieuwe afspraak te maken. Stuur ons in dat geval een mail via het contactformulier of bel ons op nummer 055 366 0012

We heten u op 7 oktober graag van harte welkom!

Onze school

De Vliegenier is de tweede Sterrenschool van Apeldoorn. Een Sterrenschool sluit onderwijsinhoudelijk en organisatorisch perfect aan bij de wensen en eisen van de huidige maatschappij. Onderwijs en opvang gaan bij ons hand in hand. We werken vanuit de principes van het Dalton onderwijs, waarbij samenwerking en zelfstandigheid twee belangrijke componenten zijn. Sterrenschool De Vliegenier is voor kinderen van 0 tot 13 jaar en wij vormen een team samen met de pedagogisch medewerkers van De Toermalijn van Doomijn Kinderopvang.

Dalton onderwijs

Wij werken al jaren volgens de uitgangspunten van het Dalton onderwijs. De zelfstandigheid, de gegeven verantwoordelijkheid en het uitgangspunt om met en van elkaar te leren, zien ouders inmiddels in alles terug: in de rust, de overzichtelijkheid en de veilige sfeer, in de manier waarop iedereen met elkaar omgaat, en natuurlijk in het onderwijs. Het Sterrenschoolconcept past hier heel goed bij.

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Kinderen gaan net als anders bezig met de lessen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Ouders worden door kinderen rondgeleid en kunnen voor eventuele vragen altijd bij ons terecht.

Heeft u opvang nodig voor uw andere kinderen die dag? Dan kunt op de onderstaande link klikken voor meer informatie.

Doomijn Kinderopvang

• LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1231
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1103
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1650
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_0381
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1640

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.