Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De eerstvolgende open dag is op woensdagochtend 10 oktober 2018 van 9.00 tot 12.00 uur.

Onze school

De Vliegenier is de tweede Sterrenschool van Apeldoorn. Een Sterrenschool sluit onderwijsinhoudelijk en organisatorisch perfect aan bij de wensen en eisen van de huidige maatschappij. Onderwijs en opvang gaan bij ons hand in hand. We werken vanuit de principes van het Dalton onderwijs, waarbij samenwerking en zelfstandigheid twee belangrijke componenten zijn. Sterrenschool De Vliegenier is voor kinderen van 0 tot 13 jaar en wij vormen een team samen met de pedagogisch medewerkers van De Toermalijn van het Doomijn (voormalig OOK).

Dalton onderwijs

Wij werken al jaren volgens de uitgangspunten van het Dalton onderwijs. De zelfstandigheid, de gegeven verantwoordelijkheid en het uitgangspunt om met en van elkaar te leren, zien ouders inmiddels in alles terug: in de rust, de overzichtelijkheid en de veilige sfeer, in de manier waarop iedereen met elkaar omgaat, en natuurlijk in het onderwijs. Het Sterrenschoolconcept past hier heel goed bij.

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Kinderen gaan net als anders bezig met de lessen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Ouders worden door kinderen rondgeleid en kunnen voor eventuele vragen altijd bij ons terecht.

Heeft u opvang nodig voor uw andere kinderen die dag? Dan kunt op de onderstaande link klikken voor meer informatie.

Het Doomijn

• LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1231