• Open dag

Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

 

Open dag basisscholen Apeldoorn gaat niet door

Dinsdag 29 september heeft het kabinet nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ondanks de aanmeldplicht voor de open dag vinden we het nu onwenselijk om twee of drie gezinnen tegelijkertijd in scholen rond te leiden.
De schoolbesturen PCBO Apeldoorn, Leerplein055 en de Veluwse Onderwijsgroep hebben om deze reden besloten de open dag op woensdag 7 oktober niet door te laten gaan. Het is daarom niet meer mogelijk om aan te melden voor deze dag. Heeft u zich al aangemeld voor de open dag? Dan nemen wij contact met u op.
We kunnen u wel ontvangen voor een één-op-één gesprek. Dat doen we op een veilige manier en we nemen er de tijd voor. Voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek kunt u het kennismakingsformulier invullen [https://www.obsdevliegenier.nl/nieuwe-ouder/kennismaken/ ‎] Wij nemen dan contact met u op.  

 

Onze school

De Vliegenier is de tweede Sterrenschool van Apeldoorn. Een Sterrenschool sluit onderwijsinhoudelijk en organisatorisch perfect aan bij de wensen en eisen van de huidige maatschappij. Onderwijs en opvang gaan bij ons hand in hand. We werken vanuit de principes van het Dalton onderwijs, waarbij samenwerking en zelfstandigheid twee belangrijke componenten zijn. Sterrenschool De Vliegenier is voor kinderen van 0 tot 13 jaar en wij vormen een team samen met de pedagogisch medewerkers van De Toermalijn van Doomijn Kinderopvang.

Dalton onderwijs

Wij werken al jaren volgens de uitgangspunten van het Dalton onderwijs. De zelfstandigheid, de gegeven verantwoordelijkheid en het uitgangspunt om met en van elkaar te leren, zien ouders inmiddels in alles terug: in de rust, de overzichtelijkheid en de veilige sfeer, in de manier waarop iedereen met elkaar omgaat, en natuurlijk in het onderwijs. Het Sterrenschoolconcept past hier heel goed bij.

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Kinderen gaan net als anders bezig met de lessen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Ouders worden door kinderen rondgeleid en kunnen voor eventuele vragen altijd bij ons terecht.

Heeft u opvang nodig voor uw andere kinderen die dag? Dan kunt op de onderstaande link klikken voor meer informatie.

Doomijn Kinderopvang

  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1231
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1103
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1650
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_0381
  • LP055_deVliegenier_20150905_SunnyGardeur_1640

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.

 

Delen via