Stichting Vrienden van De Vliegenier

Vrienden van De Vliegenier is een stichting, opgericht in 2013. Het is een groep ouders die de school wil ondersteunen en extra middelen hiervoor genereert. Het doel van de stichting: “De stichting stelt zich – met behulp van een daartoe bestemd vermogen – ten doel in de ruimste zin het bevorderen en verbeteren van de educatie en leeromgeving van alle leerlingen van de openbare Dalton Sterrenschool De Vliegenier.” In de praktijk betekent dat, dat we ondersteunen bij zaken die vanuit het reguliere budget niet te bekostigen zijn, maar wel de leeromgeving verbeteren. Het geld krijgen we binnen via fondsenwerving: activiteiten zoals de sponsorloop, verkoop van bloembollen, verkoop van schoolfoto’s en mogelijk contacten met het bedrijfsleven. Daarmee hebben we al diverse actviteiten mogelijk kunnen maken.

Een selectie:

• Excursies naar o.a. Anne Frankhuis, Voormalig Kamp Westerbork en Het Openluchtmuseum
  • Vervangen van leesboeken
  • Extra lesmateriaal voor kleuters met een voorsprong
  • Een stevige en veilige voetbaltafel
  • Bezems t.b.v. kleuterplein
  • Extra sportshirts
  • Les van een valkenier in Park Zuidbroek

In het bestuur van de Vrienden van de Vliegenier zitten:

• Bert Hardenberg
  • Gerralt Beuker (voorzitter)
  • Marten Algra

Met onze ondersteuning proberen we de leerervaring van uw kinderen te verrijken, zodat ze aan het eind van groep 8 terug kunnen kijken op een mooie tijd! Wilt u nog meer weten? Neem gerust contact met ons op, of via info@vriendenvandevliegenier.nl.

Vacatures
Omdat de bestuursleden volgens de statuten kinderen op De Vliegenier moeten hebben, komen er een aantal plaatsen in het bestuur vrij. Lijkt het je leuk om als Vriend(in) van de Vliegenier de school te helpen of wil je er iets meer over weten? Stuur dan een berichtje naar info@vriendenvandevliegenier.nl of neem contact op met Gerralt Beuker, voorzitter van de stichting (06-46258291).