Nieuwe ouder

Oriënteert u zich op een basisschool in de Apeldoornse wijk Zuidbroek? Of bent u enthousiast over ons Dalton Sterrenschoolconcept? Dan bent u bij ons op het juiste adres. In het multifunctionele gebouw Het Kristal aan de Laan van de Charleston hebben onze leerlingen, ouders en teamleden het prima naar hun zin!

Dalton Sterrenschool De Vliegenier sluit onderwijsinhoudelijk en organisatorisch perfect aan bij de wensen en eisen van de huidige maatschappij. Dat is onder andere mogelijk door ons onderwijs-op-maatconcept Dalton, flexibiliteit in vakanties en het hand in hand gaan van onderwijs en opvang.

Bij ons op school zitten allemaal vliegeniers die met elkaar werken, leren, lezen en spelen. Je kunt bij ons heel zelfstandig werken, maar natuurlijk krijg je ook hulp van je juf of meester. Zodat je later zelf als volleerd vliegenier de hele wereld kunt ontdekken. Vlieg je met ons mee?

Peuters maken kennis met basisgroep 1
U kunt met uw kinderen bij ons terecht vanaf 0 jaar bij de kinderopvang. Dat is tenslotte één van de pijlers onder de Sterrenschool! De eerste link naar het basisonderwijs wordt vervolgens voor peuters al gauw gelegd. Op de patio in ons gebouw ontmoeten peuters en kleuters elkaar tijdens het buitenspelen op een heel natuurlijke manier. Dat gebeurt ook in het speellokaal, tijdens een spelmoment of een ‘gymles’, als het buiten slecht weer is.

Op de donderdagmorgen vindt steeds een ‘georganiseerde ontmoeting’ plaats. De peuters die er ‘aan toe zijn’ of gewoon nieuwsgierig zijn, komen dan onder begeleiding van een pedagogisch medewerker (of een stagiaire) kennismaken met de manier van werken in basisgroep 1. Door al deze ontmoetingen en de ervaringen bij de VSO en TSO is er op Dalton Sterrenschool De Vliegenier sprake van een echte doorgaande lijn in ontwikkeling van peuter naar kleuter!