Peuter/kleutergroep

U kunt met uw kinderen bij ons terecht vanaf 0 jaar bij de kinderopvang. Dat is tenslotte één van de pijlers onder de Sterrenschool! De eerste link naar het basisonderwijs wordt vervolgens voor peuters al gauw gelegd. Op de patio in ons gebouw ontmoeten peuters en kleuters elkaar tijdens het buitenspelen op een heel natuurlijke manier. Dat gebeurt ook in het speellokaal, tijdens een spelmoment of een ‘gymles’, als het buiten slecht weer is.

Op donderdagmorgen vindt de eerste echte ‘georganiseerde ontmoeting’ plaats. De peuters die er ‘aan toe zijn’ of gewoon nieuwsgierig zijn, komen dan onder begeleiding van een pedagogisch medewerker (of een stagiaire) kennismaken met de manier van werken in basisgroep 1. Door al deze ontmoetingen en de ervaringen bij de VSO en TSO is er op Dalton Sterrenschool De Vliegenier sprake van een echte doorgaande lijn in ontwikkeling van peuter naar kleuter!